Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul

Pentru a-ți putea oferi informații relevante despre stocurile noastre, te rugăm să alegi adresa de livrare.

vreau să sar peste acest pas
vezi meniul
Pizza Salată
Intră în cont
Ai uitat parola?
Sunt de acord să primesc newsletterul Fabio Pizza. Creează contul

Despre ingrediente

Fabio Pizza n-ar fi Fabio Pizza fără ingrediente. Am știut asta din prima clipă și nu am vrut să închidem ochii la nicio abatere. E drum lung (dar frumos) până la momentul în care voi deschideți cutia de pizza, gustați și ne lăudați. Iar drumul trece atât prin Italia - țară din care ne luăm mare parte din ingrediente, cât și prin Rupea, județul Brașov, de pildă.

Făina – Pe lângă făina integrală care s-a dovedit un mare succes, la blatul normal folosim făină din grâu dur măcinat la moară, ca să păstreze toate atuurile nutriționale. Ne aprovizionăm de la simpaticul Agatino Zuccara, din zona Bronte, Sicilia care a moștenit afacerea de la tatăl său și ne-a convins prin calitate. Pentru cei pasionați de nutriție și de lumea slăbitului mai spunem și că această făină are un indice glicemic scăzut - adică, după consumare, glicemia crește treptat, nu brusc, iar energia este eliberată în organism pe parcursul câtorva ore, ceea ce înseamnă că vi se va face iarăși foame mult mai târziu.

Mozzarella – Nu e deloc ușor să găsești un furnizor de mozzarella bună în România, dar noi am avut noroc (după ce am tot avut ghinion) cu o fabrică din Transilvania. Am descoperit acolo o mozzarella făcută 100% din lapte. Iar gustul, pe noi ne-a cucerit. Pentru că gustul laptelui este dat de hrana vacilor, iar crescutul tradițional pe pășune influențează savoarea. Mulțumim lui Soru și tatălui său (încă o afacere de familie!) pentru pasiunea cu care își fac treaba!

Sosul de roșii – Am ales să folosim pentru sos roșiile din soiul San Marzano (niște roșii mai lunguiețe) care sunt materia primă ideală pentru sos pentru ca au coaja subțire, sunt bogate în pulpă și conțin puține semințe. Sunt originare din provincia Campania dintr-o zonă plină de minerale de la baza Vezuviului. Sunt recunoscute pentru conținutul mare de licopen, dar mai ales pentru gustul dulceag, deosebit de savuros, ce le recomandă pentru un sos de roșii echilibrat.

Uleiul – În bucătaria italiană, putem spune, fără exagerare, că unde ulei bun de măsline nu e, nimic nu e. Preparatele inspirate din meniul lor și făcute cu uleiuri ieftine de palmier sau de floarea soarelui ar fi un fiasco. Utilizăm ulei extravirgin adus din Italia în toate preparatele noastre. Îi puteți simți gustul cel mai bine în sosurile pentru pizza și salatele și dressingurile pe care le preparăm zi de zi în bucătăriile centrelor noastre. 

Măslinele -  Și să cauți un furnizor de măsline bune poate fi o aventură! După un șir de dezamăgiri din partea măslinelor negre, uriașe, pline de conservanți și coloranți și fără pic de gust, am reușit să batem palma pentru o aprovizionare cu măsline kalamata direct din Grecia. Mai micuțe, nu atât de colorate, dar incredibil de gustoase.